Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Promosyon için çok geç!

TRT 1'in Kurt Kanunu dizisinde Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz konuk oyuncu olarak rol aldı. Habere en ilginç başlık ise Medyatava. net'ten geldi: "Necati Kurt'tan Şaşmaz!"
Kurt Kanunu hakkında çok şey yazılıp çizildi. İzmir Suikastı ekseninde yaşanan olayları anlatan dönem dizisi için bazı siyaset yazarları 'hayal kırıklığı' ifadesini kullandılar. Onlara göre konunun 'hassasiyeti' kendisinin önüne geçmiştı.
Bana göre ise tarihin son derece puslu bir perdesinin aralanması sırasında ortalama genel kültüre sahip, tarihi olaylara yakın durmayan seyirci unutulmuş, bunun bir 'televizyon dizisi' olduğu gerçeği ihmal edilmişti. Konuyu bilmeyenler için ilk bölümün akışı ve kurgusu çalışılmayan bir tarih dersinin 'Çıkarın kağıtları' denilerek, ansızın yapılan imtihanı gibiydi.
Pana Film'cilerin yerinde olsam, ilk bölüme tarihi hatırlatma ile başlar ve Necati Şaşmaz promosyonunu da bu bölümde kullanırdım. Böylece ortalama seyirci için bir cazibe noktası oluşturur, daha sonra anlatmak istediğim her şeyi duru bir söylem ama aksiyonla tatlandırılmış bir kurgu ile tarihe arkası dönük duran izleyiciye aktarırdım.
Bu arada; Necati Şaşmaz'ın, Atatürk'ün bir türlü yıldızının barışmadığı 'Enver Paşa' karakterini canlandırması, Kurtlar Vadisi Pusu'nun sadık izleyici profiline nasıl bir etki yapacak, onu da ileride göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA