Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT 3'e tavsiyeler

Adının saklı kalması kaydıyla elektronik posta gönderen sporsever bir okurumuz, ağırlıklı olarak spor yayını yapan TRT'nin 3'üncü kanalına kayda değer tavsiyeler sunuyor:
"Yüksel Bey merhaba, bahsetmek istediğim konu TRT ve futbol arşivi... TRT yıllar sonra spor yayınlarına ağırlık vermeye ve TRT 3'ü etkin kullanmaya başladı. Yıllar yılı bu kanalda atıl bir zihniyetle bizleri kandırdılar. Örneğin, 1994 Dünya Kupası'ndan bir maçı defalarca hem de 90 dakika yayınlayarak milleti bıktırdılar ve 20 yılı tükettiler. Şimdi durumlar düzeldi sayılır. Ancak:
1- TRT 3 logosu TRT Spor ile birlikte çok gereksiz. Bu kanal, NTVSpor gibi markalaşmalı.
2- Sürekli kayan altyazılar ve gereksiz program adı logoları çok yer kaplıyor, izleyiciyi rahatsız ediyor.
3- TBMM TV yayınları bu kanaldan verilmemeli. Diğer konu da her derbi haftasında severek izlediğimiz eski maçlar. Burada da şöyle bir sıkıntı var: TRT'nin kendi arşivi olmasına rağmen birçoğunun görüntü kalitesi zayıf. Eski Türk filmlerine yapılan kalite artırma işlemi yapılabilir.

TRT'NİN SAKLI HAZİNESİ
Ayrıca Nostalji Futbol, sürekli 1985-1990 arasına endeksli. Bu da benim gibi bu işe meraklı izleyicileri sıkan bir durum. Bildiğim kadarıyla TRT yayına 1968'de başladı. 1984'te de tamamen renkli yayına geçildi.
1990'da yayın haklarının özel kuruluşlara devriyle, TRT maç yayın hakkını kaybetti. Bunları anlıyorum ancak neden 1985'e kadar olan siyah-beyaz maçlar verilmez? (O dönemlerde sinemalarda renkli kopyalar olurmuş)
Cemil Turan, Alparslan Eratlı, Selçuk Yula, Osman Arpacıoğlu, Gökmen Özdenak, Fatih Terim, Şenol Güneş, Ziya Doğan, İskender Gönen gibi pek çok yıldızı başka türlü nasıl seyredebiliriz ki?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA