Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Şu lanet olası deliği kapatın!

Duyguları ifade etmekten laf açılmışken... Amerikan medyası Obama'nın 'duygu yetersizliğine' takmış durumda. Medyanın Obama'yı öfkelendirme uğraşı, BP'nin Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısı trajedisinden bizleri kurtaran bir komediye dönüştü. Medyanın bütün derdi Obama'nın öfkesini göstermemesi. Obama'nın ihtiyatlı, müzakere eden, karar vermekte acele etmeyen karekteri ve entelektüelliği, Washington'da problem olmaya başladı. Onu, 'Uzay Yolu' dizisindeki yarı insan 'Mr.Spock'a benzetiyorlar. 'Mr.Spock', her zaman kontrollü, mantıklı, detaylı düşünen ve duygularına esir olmayan bir karakterdi 'Uzay Yolu'nda... Beyaz Saray muhabirlerinin, Obama'nın öfkesini nasıl gösterdiği sorusuna basın sekreteri Robert Gibbs, Başkan'ın bir toplantıda petrol sızıntısıyla ilgili olarak "Şu lanet olası deliği kapatın" dediğini söyledi.

YALANCI POLİTİKACILAR

Medyanın amacı, Obama'ya kamuoyunun gözü önünde kahramanlık gösterisi yaptırtmak... BP yöneticilerine öfkesini göstersin, en ağır lafları söylesin ki ortaya çıkan tiyatro ile reytingleri artsın... Ama Obama öyle biri değil ki! Kendinden farklı bir tarz ortaya koymaya çalışsa komik olur. Obama bu tavrıyla, "Burası tiyatro sahnesi değil. Kablolu kanalların besleneceği bir performans gösterecek zamanım yok. Benim amacım, Meksika Körfezi'ndeki felaketten etkilenen herkese ve çevreye en iyi servisi verebilmek. Bu tarzımdan ödün vermeyeceğim. Kendim olup, bir dönem başkanlık yapmayı, başkası olup iki dönem başkanlığa tercih ederim" diyor. Adamın karekteri bu! Şartlar ne kadar zorlaşırsa, o kadar sakinleşip, öyle karar veriyor. Ağzından çıkacak her lafı önce tartıyor, sonra konuşuyor. Ayrıca Obama özel hayatında son derece şakacı olabilen bir insan. Yani adamda bol miktarda dopamin var. Bu 'Mr.Spock'ın duyguları var. Onun yapamadığı, sahte bir görüntü ile duygusal bir gösteriş sergilemek... (Bu arada liderliğini ortaya koyamıyor diye o kadar eleştiriye rağmen, BP'ye 20 milyar dolar tazminatı kabul ettirdi!) Medya kriz anında öfkesini kontrol edemeyen, şov yapan bir başkanı nasıl değerlendirirdi acaba? İnsanların duygularını manipüle eden politikacılardan bıkmadınız mı? Beyni yerine duyguları ile oy verenler yüzünden bu kadar yalancı politikacı var zaten ortada...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA