Masada barış adımları da var
Türkiye’nin güven veren dış politikası sahaya yansımaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna lideri Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres, bugün Ukrayna’da savaşın bitmesi için atılacak adımları görüşecek

DENGELİ POLİTİKA
Erdoğan'ın bu ay başında Rusya'nın Soçi kentine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Lviv'de Zelenski ile görüşmesi, Türkiye'nin dengeli ve güven veren dış politikasının izdüşümü olarak değerlendiriliyor. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zelenski ile görüşmesinin Soçi ziyareti öncesinde planlanması kararlaştırıldı.

DİPLOMATİK YOLLAR
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta sonuç odaklı arabuluculuk görüşmelerine ev sahipliği yapan, iki ülke dışişleri bakanları ve teknik heyetlerini bir araya getirebilen Türkiye, tahıl koridoru anlaşmasına BM'yi dahil etti. Bugünkü görüşmelerde tahıl koridoru anlaşmasından sonraki süreç değerlendirilecek. Guterres, Ukrayna temaslarının ardından İstanbul'daki tahıl koordinasyon merkezini ziyaret edecek. Üçlü görüşmede, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetlerinin sürdürülmesi ile savaşın diplomatik yollarla bitmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alınacak.

SAVAŞTA 175. GÜN
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 175'inci gün geride kalırken sahadaki çatışmalar birçok farklı noktada şiddetleniyor. Özellikle Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'da son günlerde yaşanan patlamalar ve Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki çatışmalar, savaşın seyrini ve şiddetini bir kez daha değiştiriyor. Sahada bu gerginlikler yaşanırken dünyanın gözü bugün Lviv'deki zirvede olacak. AP ajansı zirvenin Ukrayna'daki tahıl sevkiyatı için kritik önemde olduğunu yazarken Washington Post gazetesindeki haberde görüşmede Ukrayna-Rusya Savaşı'nın diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik çabaların da masada olacağı vurgulandı.
EN SON HABERLER
- 1 Epstein krizi büyüyor! Demokrat üyelerden Trump’a çağrı: ABD halkı gerçeği bilmeyi hak ediyor
- 2 Netanyahu’dan açık savaş talimatı: İsrail Suriye hattında tansiyon tavan! Sınırda çatışmalar şiddetlendi
- 3 ABD derin devletiyle savaşta tarihi kırılma noktası: Trump yönetimi federal kurumlarda temizlik başlattı!
- 4 Trump ve derin devlet: Bir liderin görünmeyen düşmanları
- 5 Bakan Fidan’dan 15 Temmuz mesajı: Türkiye'ye zarar vermeye çalışan her girişim başarısızlığa mahkumdur
- 6 Trump Putin’e kızgın: Ukrayna’ya silah sevkiyatı yeniden başlıyor! NATO’dan destek talep edildi
- 7 Netanyahu’nun koltuğu tehlikede: İktidar kanadında istifalar peş peşe geldi! İsrail için 'kara gece'
- 8 Sistematik soykırımın hedefi Filistin’in geleceği
- 9 Suriye’de İsrail güdümlü isyan: 36 ölü, 100 yaralı
- 10 Londra’daki uçak faciasında ölü sayısı açıklandı: Tüm yolcular hayatını kaybetti