Koç'un favorisi Tekir buğulama

* Dünyanın en ünlü restoranlarından Peter Luger'de bir ıspanak püresi servis ediliyor. Hayran kaldım. Geldim anlattım aşçılara, fakat olmadı. Sonra aldım aşçıları oraya götürdüm, yedirdim, döndük ve üç yıl uğraştık ancak sonunda aynı lezzeti bulduk. Daha sonra o restoranın şeflerinden biri İstanbul'a geldi, ben ona burada yedirdim. "Sizinki daha güzel olmuş" dedi, çünkü biz taze ıspanak ile yapıyorduk.

*
Irak Savaşı'nın başlamasıyla NATO zirvesinin İstanbul'da olması aynı döneme denk geldi. İki gün üst üste devlet başkanlarına yemek yedirdim. Yaşadığım stresi 35 yıllık meslek hayatımda bir daha yaşamadım.

* Monako Prensi Albert, orada bir restoran açmam için bizzat teklif etti. Düşünmediğimi söyleyip, nazikçe reddettim.

* Merhum işadamı Emin Cankurtaran hergün aksatmadan yemeğe gelen ender müşterilerimdendi.

* Rahmi Koç'un özel isteği ile mönüye "tekir buğulama" yı ilave ettik.

BİZE ULAŞIN