Ciğer kebabıyla kahvaltı geleneği
AA
Kebap kenti Adana'nın tarihi Kazancılar Çarşısı'ndaki ciğer kebabıyla gün ağarırken kahvaltı yapma geleneği, 100 yılı aşkındır sürüyor. Zengin mutfağı ve kebap geleneğiyle ünlü kentin tarihi dokusu içinde yer alan çarşıdaki Ciğerciler Sokağı'nda günün ilk ışıklarıyla bir telaş başlıyor. Müşterilerin gelmeye başlamasıyla "duman altı" olan sokakta vatandaşlar, geleneksel kahvaltı masasındaki zeytin, peynir ve reçel gibi ürünler yerine bol acılı ciğer kebabı yiyor, çay yerine şalgam suyu içiyor.
EN SON GALERİLER
- 1 Bütün dünya bunu konuşuyor! İngiliz Kraliyet Ailesindeki bu kural sosyal medyayı ikiye böldü: Çıplak bacak üzerine...
- 2 Atatürk’ün mutfağının kapısı açıldı! Murat Bardakçı'dan Atatürk’ün Mutfağı kitabı
- 3 "9. Boğaziçi Film Festivali"nde ödüller sahiplerini buldu
- 4 Yeni AKM yaşayan bir yer olacak, gençler AVM’den çıkıp AKM’ye gelsin
- 5 Osman Gazi'nin büstü büyük ilgi görüyor: Türkiye'nin ilk heykellerinden biri!
- 6 Pek bilinmez ama Atatürk, bir film için kamera karşısına geçmişti... İşte müzelik bir hikaye!
- 7 126 yıldır görkemini koruyor! 2. Abdülhamid zamanında hazırlanan köşk görenleri büyülüyor
- 8 Milenyumun en iyi filmleri
- 9 Oyuncu Ahmet Uz son yolculuğuna uğurlandı
- 10 Karabağ'ın ressamı Refik Aziz'in sergisi açıldı
- 11 Seyirciye güvenince yanıldı! Kim Milyoner Olmak İster 917. bölüm soru ve cevapları