Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Uber’de skandallar bitmiyor

Alphabet'in otonom araç projesi Waymo ile Uber arasında yaşanan 1.86 milyon dolar'lık yasal savaş, eski Uber çalışanı Richard Jacob'ın çalışanının açıklamasıyla çok daha önemli bir noktaya taşındı. Dunyahalleri.com'un haberine göre; Jacob'ın yazdığı mektup, Uber'in Stratejik Hizmetler Grubu'nda (SSG) yaşanan, sürekliliği olan yasa dışı aktivitelere dair detaylı bilgiler içeriyor.
Birimin veri toplama ve casusluk gibi yöntemlerle diğer şirketlerin ticaret sırlarını çalmaya çalıştığı iddia ediliyor.
37 sayfalık mektupta SSG'nin, diğer büyük araç paylaşımı rakiplerinden ticaret sırları, kod temeli ve rekabet istihbaratı çalmaya çalıştığı öne sürülüyor.
Kasım ayının sonlarında Hakim William Alsup, Jacobs'ın mektubundan haberdar olduktan sonra duruşmayı ertelemişti.
Uber'in, Jacobs'a 4.5 milyon dolar teklif ettiğini öğrenen hakim Alsup, Uber'i sert bir dille eleştirerek mektubun varlığını ilk etapta açıklamaları gerektiğini söylemişti.
Şimdi akla şu soru geliyor: Uber araçlarını işadamları ve yöneticiler de kullanıyor.
Eğer iddialar doğruysa, bu casusluk çalışmaları müşterilerin dinlenmesine kadar uzanmış olabilir mi? Uber ile ilgili ikinci skandal ise Lübnan'da öldürülen İngiltere'nin Beyrut Büyükelçiliği çalışanı Dykes'in katilinin Uber şoförü çıkması. 35 yaşındaki şoförün farklı suçlardan sabıkası varmış. Bizim basında ve sosyal medyada Uber ile ilgili hep övücü haberler ve yorumlar yer alıyor. Bazı köşe yazarları Uber'in gönüllü elçisi gibi yazıyor. Arada bu skandalları da görmek lazım, değil mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA