Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Başkan tüp mü patladı?

Tunceli'de Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç köyünde 8 yaşındaki Ayaz ile 4 yaşındaki Nupelda Güloğlu, PKK'lıların araziye tuzakladığı bombaya basarak hayatlarını kaybetti.
PKK'lı teröristlerin cenazelerini kaçırmayan HDP'li vekiller bu zavallı çocukların cenazesinde yoktu. Elbette gelmelerini kimse beklemiyordu! Gözler, Tunceli'nin meşhur komünist belediye başkanı Fatih Maçoğlu'na çevrildi.
En azından bir tweet atar, bombayı yerleştiren teröristleri kınar diye beklendi ama Maçoğlu önce sessiz kalmayı tercih etti. Sosyal medyada tepkiler artınca klavyenin başına geçen Maçoğlu, PKK'yı ya da terörü kınamadan, hayatını kaybeden çocuklar için şu mesajı paylaştı: "Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç Köyü kırsalında meydana gelen patlamada 8 yaşındaki Ayaz ile 4 yaşındaki Nupelda Güloğlu yaşamını yitirmiştir. Ailesi başta olmak üzere tüm Dersim halkının başı sağ olsun." Aynı Maçoğlu, Gezi Olayları'nda hayatını kaybeden Ali İhsan Korkmaz için "Özgür bir yaşam uğruna düşen mavi yürekli çocuklara uzanıyor gökyüzü" diye duygusal bir tweet atmıştı.
Elbette Korkmaz'ın düşüncelerini savunurken öldürülmesi büyük acı. Derdim acıları yarıştırmak değil! Ancak itirazım; Korkmaz hayatını kaybettiğinde edebiyat parçalayan Maçoğlu'nun belediye başkanı olduğu bölgede oyun oynarlarken teröre kurban giden çocuklar için sıradan bir başsağlığı dilemesine. Üstelik PKK'yı lanetlemesini geçtim, Maçoğlu genel anlamda bile terörü kınamadı.



SOLCU İKİYÜZLÜLÜĞÜ
Maçoğlu'nun icraatlarını takdir ediyorum, çalışkan bir başkan ama teröre tavır almadığı için samimiyetini kaybediyor.
Sağcı, solcu, komünist olmamız hiç fark etmez, farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama terör hepimizin düşmanı! Tüm dünyada hangi görüşten olursanız olun terör lanetlenir, kınanır. Bizde ise birliktelik ne yazık ki sağlanamıyor.
Daha da kötüsü, Maçoğlu'nun olaydan sanki teröristler bombayı tuzaklamamış, sıradan bir patlama olmuş gibi olaydan bahsetmesi.
Sayın Maçoğlu, teröre terör diyemedikten sonra, organik kuru fasulye satsan ne olur? İşte böyle bir solcu, komünist ikiyüzlülüğü var ülkemizde. Örneğin o çocuklar askerin düzenlediği operasyonda kaza sonucu ölseydi her şeyi detaylı yazılır, sosyal medya kınama mesajlarıyla yıkılır, 'mavi yürekli çocuklar' diye edebiyat parçalanırdı. Ama PKK yapınca 'küçük bir hata olmuş' der gibi yorum yapılıyor. Maçoğlu da 'Kırsalda meydana gelen patlama' diyor! Başkan ne patlaması bu? Lastik mi, tüp mü patladı da bu çocuklar hayatını kaybetti?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA