Giriş Tarihi: 8.12.2013 05:06 Son Güncelleme: 2.1.2014 12:57

Kasaplık mesleğine inovasyon kattı

Kasaplık mesleğine yeni bir boyut kazandıran Günaydın Et'in ortağı Cüneyt Asan, 2014'te Avrupa'ya açılmaya hazırlanıyor. Asan bin 500 çalışanı ihraç edecek

Betül ALAKENT
Türkiye'de son dönemde şirketlerin gündeminde inovasyon bulunuyor. Bu yönde kimi şirketler Ar-Ge birimi oluştururken var olanlar da yatırımlarını artırıyor. Bunlardan biri olan Günaydın Et, inovasyonu çok önceden fark edenlerden. 30 yıl önce ortaklarıyla birlikte kütüphaneli ve barlı ilk kasabı açan Günaydın Et'in sahibi Cüneyt Asan, kasaplık mesleğine yeni bir boyut kazandırdı. "Kasaplık mesleğini avukatlık, mühendislik, doktorluk gibi saygın bir iş haline getirdik" diyen Asan, bu mesleğe gençlerin ilgisinin arttığını vurguladı. Asan, "Eskiden kasap denildiğinde koca göbekli, üzeri kanlı ve eli satırlı insanlar akla gelirdi. Biz bu algıyı değiştirdik. Artık smokinli kasaplık dönemi başladı. Mesleğine değer kattık" dedi. Birçok gencin mesleği öğrenmek için kapılarını çaldığını söyleyen Asan, "Bize başvuru yapanlar arasında işe gerçekten aşkla bağlanacak kişileri seçiyoruz. Bizimle çalışacak insan sıradan olmamalı, işe imzasını atmalı" diye konuştu. Günaydın Et 30 yıl önce başladığı yolculukta bugün dünyanın farklı noktalarında var olmaya hazırlanıyor. 2014'te Ortadoğu ve Avrupa'da 100 şube açmayı hedeflediklerini dile getiren Cüneyt Asan, Türkiye'deki şube sayısını da 100'e çıkaracaklarını söyledi. Şirket bünyesinde 2 bin 500 çalıştığını vurgulayan Asan, "Ortadoğu ve Avrupa'daki şirketlerimizi açtıktan sonra bin 500 çalışanımızı buralara göndereceğiz" dedi.
Asan'ın keşfi kovboy Süleyman Dilek
Cüneyt Asan şimdiye kadar birçok ismi yetiştirmiş. Bunlardan biri de Günaydın Steak House Etiler'in İşletme Müdürü Süleyman Dilek. Kovboy şapkası ve işine olan aşkıyla hemen dikkat çeken Dilek de Asan'ın keşiflerinden. Geçen Ağustos ayında ABD'li senatör Ryan T. McDougle'ın davetlisi olarak Amerika'ya giden Dilek, New York'un bir numaralı mekânlarından Peter Luger Steak House'ta işin püf noktaları anlatmış.
AKADEMİ AÇACAĞIZ
Cüneyt Asan'ın en büyük hedeflerinden biri Türkiye'nin ilk Kasaplık Akademisi'ni açmak. Bir üniversitenin işbirliğiyle 2015'te akademiyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Asan, "Bu benim ülkeme teşekkürüm olacak" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.