Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Dövme modası bitti

Farkında mısınız? Dövme trendinin nefesi tıkandı. Yaptıran kalmadı demiyorum, yayılma hızı kesildi. Yakında toptan biter. Halbuki bir ara ne acayipti! Aklı başında görünen nice insan, dövmecilerin yolunu tutmuştu.
Güzel, zarif, şık dövmeler yok değil. Bunlar genellikle küçük, hatta minik oluyorlar. Şarkılara konu olan, hoş yanak benlerini andırıyorlar.
Ama bir de kocaman kocaman, duvar süsü gibi figürler yaptırmıyorlar mı; olacak iş değil! Teni lekeli, kirli, yamalı gösteriyor.
Vücuda geri vitesi olamayan, böyle belirgin müdahaleler yapılması bana makul gelmiyor.
Tamam, vücut onların vücudu ama bu insanları nahoş bir gelecek bekliyor. Yaşlanacaklar. Gergin tenleri pörsüyecek, buruş buruş olacak. Bugün gururla taşıdıkları dövmeler paçavraya dönecek.
Gülünç görüntüler çıkacak ortaya.
Not: Dövme yeni bir uygulama değil. Kadim bir aidiyet göstergesi... Yeniçerilerin bağlı bulundukları bölük ve ortaların nişanlarını vücutlarına nakşettiklerini biliyoruz.
Geçenlerde Eski Mısır'dan kalma mumyalar incelendi. Erkeğin kolunda yabani boğa ve Berberi koçu figürleri bulundu. Kadında ise "S" harfi şeklinde figürler ve düz çizgiler vardı (yani kadınınki soyut, erkeğinki somut...) Arkeologlara göre kadındaki dövmeler, toplumsal statü ve sihir bilgisini; erkektekiler ise kuvvet ve cinsel gücü simgeliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA