Enfeksiyon kovucu kış şifası! Haftada bir kez tüketenin bağırsakları temizleniyor...

Pırasa, kendine has kokusu ve aromatik lezzetiyle sağlıklı beslenme düzeninin demirbaş üyesi kabul edilir. Pırasa besin değeri yüksek doyurucu ve destekleyici bir sebze ancak herkese hitap etmediği kabul edilen bir gerçektir. Türk mutfağında zeytinyağlı tariflerle yer edinen pırasa, soğan ve sarımsak ailesinden gelir, faydalı içeriğiyle mevsiminde düzenli tüketilmesi önerilir.
Giriş Tarihi: 16.12.2023 11:15 Güncelleme Tarihi: 16.12.2023 12:35

Pırasa hafif bir lezzete sahiptir; birçok diyetin başrolünü süsler, şifa deposu olması sebebiyle ise diyetlerin temel besini olur. Tarihin eski çağlarından beri insanoğlunun sofrasında yer alan pırasa, soğan ve sarmısağın da dahil olduğu, Zambakgiller ailesinden. Pırasa adı dilimize Yunancadaki "prason" sözünden geliyor. Antik çağda Mezopotamya ve Orta Doğu'nun en sevilen sebzelerinden biridir. Yunan, Antik Mısır, Hitit ve de Roma uygarlıklarında da pırasa bilinmektedir.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.