Kaçmayı bırakın! Ne kadar yeseniz de kilo aldırmayan 10 karbonhidrat
Tüm karbonhidratlar, glikoza dönüşse de en iyileri, doğaya en yakın hallerindeki çeşitlerdir. Sebze, meyve, bakliyat, şekersiz süt ürünleri, tam tahıllar, kinoa gibi besinler hem lezzetli hem de sağlıklı karbonhidratlar listesinde yer alıyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu probiyotiklerin hayatta kalmasına ve gelişmesine yardımcı olan faydalı bir yakıta dönüşen lif içeren bu besinleri doğru tüketmek oldukça önemli.
Karbonhidratları hayatınızdan çıkarmak ise aslında oldukça riskli. Uzmanlar, günlük toplam alınan kalorinin yaklaşık yarısının karbonhidrat olmasını öneriyor. Ayrıca besin değeri yüksek olan yiyecekleri ne kadar çok seçersek, gerçekten tatmin olması o kadar kolay oluyor. İşte kilo aldırmak yerine tüm vücudunuzda yakıta dönüşen o karbonhidrat çeşitleri…