Sağlıklı yaşamın anahtarı o besinmiş! Adeta doğal bir multivitamin...

Sağlıklı olmanın temelinde yatan beslenme, hepimizin hayatında büyük bir öneme sahip. Özellikle vitamin ve mineraller bakımından zengin beslenmek, birçok hastalığın da önlenmesine yardımcı oluyor. Ancak başta çölyak hastaları olmak üzere glüten tüketemeyen kişilerin diyetindeki kısıtlamalar bu durumu zorlaştırabiliyor. Konu hakkında konuşan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Bilim, herkesin tüketebileceği sağlıklı bir alternatifi paylaştı...
Giriş Tarihi: 09.08.2023 13:31 Güncelleme Tarihi: 09.08.2023 13:31

Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan karabuğdayın özellikle glüten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları tarafından tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Bilim, karabuğdayın bir buğday çeşidi olmadığını belirterek, "Glüten hassasiyeti ve çölyak hastalığına sahip olanlar; buğday, çavdar ve arpa içeren besinlerin yanı sıra glüten bulunan diğer tüm besinlerden kaçınmalıdır" açıklamasında bulundu.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.