Uzmanlar anlattı: Bağışıklığı ve sinir sistemi zayıflayan depremzedeler için "beslenme" uyarısı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde yıkıma neden oldu. 40 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği depremlerden sonra, herkes seferber oldu. Depremzedelere gıdadan hijyen malzemesine, çadırdan ısıtıcıya kadar pek çok insani yardım malzemesi gönderildi. Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak da afet bölgesine gönderilen gıda malzemeleri ile depremzedelerin beslenmesine ilişkin bilgi verdi. İşte haberin detayları...
Giriş Tarihi: 19.02.2023 12:34 Güncelleme Tarihi: 19.02.2023 12:34

Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, depremzedelerin bağışıklık ve sinir sistemlerinin zayıf olduğunu hatırlatarak, "Bu nedenle çok daha fazla özen gösterilmeli. Depremzedelere gıda yardımı gönderirken ve yemek hazırlarken bu hususun göz önünde bulundurulması gerekir" dedi.


Türkiye'nin dayanışma içinde olduğunu dile getiren Toprak, "Ancak dayanışmayı bilinçli yapmalıyız. Afetin ilk zamanları pişirme imkanı olmadığı için konserve ürünlerine ağırlık verilmişti. Şimdi insanlar, kendi yemeklerini yapmaya başladı. Özellikle köylerde yaşayanlar, kendi yemeklerini yapıyor. Bu nedenle yardım yapacaksak kuru bakliyat, un ve yağ gibi ürünlerin bugünden sonra afet bölgesine gönderilmesinde fayda var" dedi.

HABERİN DEVAMI