Uzmanlar karpuzun faydalarına dikkat çekti
Diyetisyen Hülya Özel sağlıklı beslenmek için özellikle tavsiye ettiği karpuzun mideyi rahatlattığını ve cildi gençleştirip, nemlendirdiğini söyledi. Özel, "Yaz meyvelerinin başında gelen karpuz, yüzde 92 su oranı ile serinleten, vücudu nemlendiren ihtiyacı karşılayan bir meyve. Genellikle bir dilim karpuz bir porsiyon meyve olur ve 200 grama tekabül eder. Su oranı yüksek evet ama içerisindeki fruktoz kanı hızlı bir şekilde yükselttiği için glisimik indeksi yüksek, bu yüzden diyabet, gestasyonel diyabet ve insülun direnci olanlarda yoğun bir şekilde tüketimin olmamasının istiyoruz. Üç üçgen dilimli bir porsiyon karpuz meyvesi ortalama 50 ile 70 arasında bir kalori getiriyor. Kilo alıp vermelerde çokça kullandığımız, diyetlerde yer aldığımız bir meyve. Biraz da kişiye özgü olarak porsiyon kontrolünü sağlıyoruz. Mideyi biraz daha rahatlatma, cildi gençleştirme nemlendirme özelliği var" dedi.