Güneş ışığına gerek yok: Karanlıkta da yetişen 7 bitki türü
Özellikle az güneş alan evler için ideal seçeneklerden biri olan çok fazla ışık sevmeyen bitkiler arasından ortamın genişliğine göre doğru bir tercih yapabilirsiniz. İşte güneş ışığı almayan evinizde besleyebileceğiniz o bitkiler…
DİFENBAHYA
Direkt güneş ışığından hoşlanmayan bu bitki için en ideal alanlar yarı gölge bölgeler oluyor. En düşük 15 dereceye kadar dayanabilen bu bitki, kış aylarında çok düşük sıcaklıklara dayanamıyor. Bu nedenle ev ortamında yetiştirmek için oldukça uygun bitkilerden biri haline geliyor. Sürekli nemli bir toprağa ihtiyacına olmasına rağmen yazın bol sulama fakat kışın seyrek sulama ile kolay bir bakım sunuyor.
PAŞA KILICI
Yarı gölge ve gölge alanlardan hoşlanan paşa kılıcı, sert yeşil yaprakları ile zorlu şartlarda dayanıklı bir bitki. 10 dereceye kadar düşük sıcaklıklara dayanıyor ve yazın bol sulama isterken kışları daha seyrek sulayabilirsiniz. Yapraklarının sürekli dik durabilmesi için az ışık olan ortamlarda yetiştirilmesi gerekiyor.
AŞK MERDİVENİ
Asitli topraklarda yetişen bu bitki, hem görselliği hem de kolay bakımı ile evlerde sıklıkla tercih ediliyor. Direkt güneş ışığı bu bitki için oldukça zararlı bir etken. Bu nedenle yarı gölge alanlar, bu bitkinin büyüyebilmesi için ideal bir ortam haline geliyor. Nemli alanlardan hoşlanan bu bitkinin daha sık sulanması gerekiyor.
BARIŞ ÇİÇEĞİ
Yelken çiçeği olarak da bilinen bu bitki, beyaz çiçeği ile bulunduğu ortama eşsiz bir zarafet katıyor. Lifli ve kumlu topraklarda ideal bir büyüme ortamı yakalayan barış çiçeği, gölge ve yarı gölge alanlarda yetiştirilebilir. 18-20 derece ısı aralığında ideal bir gelişim gösteriyor. Çok sulu olmayan fakat nemli bir toprağa ihtiyacı olan bir bitki olarak ilkbahar ve yaz aylarında sıklıkla sulanması gerekiyor.
DUA ÇİÇEĞİ
Dua çiçeği yapraklarının muhteşem deseni ve üzerindeki desen geçişleri ile evlerinize farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Işığa çok fazla maruz kalmaktan hoşlanmayan dua çiçeği, yarı gölge alanlarda yetiştirilmesi gerekiyor. Gündüzleri yaprakları açarken geceleri kapanan bu çiçek, dua eden bir görünüme sahip olması nedeniyle bu adı alıyor. Ayrıca sulama konusunda da suyun kireçli olmaması ve ılık olmasına özen gösterdiğiniz sürece çiçeğiniz uzun süre sizinle birlikte kalıyor.
ZEZE ÇİÇEĞİ
Ufak yaprakları fakat yükseklere doğru uzayan gövdesi ile minimal tasarımların tamamlayısı olabilecek bu çiçek, yarı gölgede yetişmeyi çok seviyor. Özellikle farklı cisimlere temas etmeyi sevmeyen bu çiçek tek başına rahatça yetiştirilebilir. Kum seçiminde geçirgen bir kum olmasına dikkat ederek ve toprağının her zaman eşit düzeyde nemli olmasını kontrol ederek uzun süre boyunca kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.
ÇİN HERDEMYEŞİLİ
Hem iç mekanda hem de dış mekanda yetişebilen bu çiçek için ideal sıcaklık değeri 16 ve 21 derece arasında değişim gösteriyor. Görünümü ile oldukça dikkat çeken bu çiçek, yarı gölge alanlarda rahatlıkla yetişebilir. Üstelik nemli ortamları çok seven bu çiçeğe, banyo veya mutfaklarınızda da rahatlıkla bakabilirsiniz.