Mucize baharat! Her yemeğe sadece bir kaşık atın: Eklem ağrılarınız hemen ortadan kalkıyor
Acı biberlerin belgelenmiş sağlık yararları, her geçen gün şaşkınlık yaratmaya devam ediyor. Acı yapısına sahip olmasını sağlayan kapsaisin adlı kimyasal madde, vücutta birçok reaksiyonu tetikleyerek bedenin her alanında yenilenmeyi sağlıyor.
Tarihsel olarak, yiyeceklere baharatlı eklemeler, buzdolabının icadından önce sıcak iklimlerde bozulmayı önlemeye yardımcı oldu. Kapsaisin'in anti-mikrobiyal özellikleri, bakteri büyümesinin %75'ini engellediği için acı biberler de yiyeceklerinin muhafazasında önemli bir rol oynuyordu. Çeşitli baharatların kullanılmasıyla yaşayan ve hayatta kalan kültürlerden insanlar, yemekte ekstra lezzet isteyen baharatlı tarifleri bu nedenle daha sık kullanmaya başladılar.