C vitamininin dönüştürücü gücü bu bardakta! Her gün içen hastalık yüzü görmüyor
Doğanın sunduğu birbirinden farklı faydaları barındıran kuşburnu, hem kendine özgü aroması hem de beden yenileyici özelliği ile favori içeceklerinizden biri olabilir. Kuşburnu, yabani gül bitkisinin çiçeklerinden gelişen bir meyvedir. Rengi turuncudan morumsu siyaha kadar değişir ve genellikle büyüme mevsiminin ikinci yarısında, yaz sonundan sonbahara kadar gelişir.
Bitki çaylarında yaygın bir bileşen olan kuşburnu, toz formlarda da mevcuttur. Kuşburnu, sağlığınız için faydalı olan bir dizi önemli antioksidan (C vitamini, E vitamini, beta-karoten ve likopen) içerir. Alternatif uygulayıcılar ayrıca kuşburnunun çok çeşitli gastrointestinal ve inflamatuar semptomları önleyebileceğine veya tedavi edebileceğine inanmaktadır.
Zi ying jin de denilen kuşburnu, geleneksel Çin tıbbında böbreklerin çalışmasını düzenlemek ve ishali durdurmak için kullanılır.