Damarlardaki pıhtılaşmayı yok ediyor, kalp krizini önlüyor! Her kahvaltıda yiyeceğiniz mucize besin
Kardiyovasküler hastalıklar, tüm dünyanın önde gelen ölüm sebeplerinden biri olarak onlarca bilimsel çalışmanın da konusu. Özellikle beslenme sisteminden doğrudan etkilenen kalp sağlığı konusunda yapılan çalışmalar, doğru beslenmenin ne kadar önemli olduğunu her geçen gün ortaya koyuyro. Sağlıksız yağların kalp krizine zemin hazırladığı iyi biliniyor. Ancak yeni bulgulara göre, doğru türde lif yemek, kalbi ölümcül iltihaplanmaya karşı koruyabilir.
Kardiyovasküler hastalıklar, kan damarlarını etkileyen bir grup rahatsızlıktır. Terim, kalp krizlerini ve felçleri de kapsayarak geniş bir hastalık grubunun tanımını yapar. Her iki durum da, esas olarak kanın kalbe veya beyne akmasını önleyen bir tıkanıklıktan kaynaklanan akut olaylardır. Yeni araştırmalar, tahıl lifinin iltihabı etkili bir şekilde azaltabileceğinden, her iki durumu da önlemenin anahtarı olabileceğini öne sürüyor.