Etkisi şaşırtıyor! Unutkanlığa karşı etkili 10 yiyecek
Unutkanlık, yaş ilerledikçe karşımıza çıkıyor. Artan unutkanlık hayat kalitemizi etkileyerek ruh sağlığımızı da etkileyebiliyor. Unutkanlığın en temel sebepleri arasında stres, hatalı beslenme ve yoğun iş temposu gibi sebepler yatıyor. Peki hangi gıdalar unutkanlığı önlüyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz beyin fonksiyonlarını destekleyen gıdaları sıralayarak önemli uyarılarda bulundu.
Güçlü bir hafıza için dikkat edilmesi gereken en önemli olan nokta, sağlıklı bir beslenme modelini uygulamaktır" diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz sözlerine şöyle devam etti: "Bu beslenme modeli, sebze, meyve içermeli. Sağlıklı yağ kaynağı olarak zeytinyağı ve ceviz, badem ile fındık gibi yağlı tohumlardan oluşmalı. Protein kaynağı yumurta, omega 3 içeriğine sahip olan yağlı balıklar ve bitkisel protein içeren kuru baklagillerden oluşmalı.