Portakaldan 60 kat fazla C vitamini içeriyor! Hastalıklara karşı kalkan oluyor…
Portakal, doğanın bize sunduğu en değerli meyvelerden biridir. Hem lezzetiyle hem de sağlık açısından sağladığı faydalarla birçok kişinin favori meyvesidir. Özellikle C vitamini içeriğiyle bilinen portakal, sağlığımız için gerçek bir kalkan görevi görür. C vitamini, bağışıklık sistemimizin güçlendirilmesinde ve hastalıklara karşı korunmamızda önemli bir rol oynar.
Portakal, bu güçlü antioksidanı bol miktarda içerir. Ancak portakaldan çok daha yüksek C vitamini içeren çeşitli besinler bulunmaktadır. Kuşburnu yemeklerde, çaylarda, reçellerde ve çorbalarda ve doğal bir C vitamini kaynağı olarak kullanılır. Taze kuşburnunun C vitamini içeriği turunçgillerden daha yüksektir.