Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Roza Galeri Roza Yaşam Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...

Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...

Bayramlar, Türkiye'de ailelerin bir araya gelip lezzetli yemeklerle kutladığı özel günlerdir. Bayram sofralarının olmazsa olmazlarından biri ise kuşkusuz lokum gibi yumuşacık kavurmadır. İster kalabalık misafir sofralarında, ister evde özel anlarda hazırlayın, kavurmanın sırrı hem malzeme seçiminde hem de pişirme tekniklerinde saklıdır. Peki, bayramda sofraları şenlendirecek lokum gibi kavurma nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla lezzet garantili kavurma tarifi...

Giriş Tarihi: 06.06.2025 10:50 Güncelleme Tarihi: 06.06.2025 11:08
PAYLAŞ
Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...

Bayram sofralarında kavurmanın yıldızı, kaliteli ve taze ettir. Dana kol veya but eti, lokum gibi yumuşak bir kavurma için en ideal seçeneklerdir. Özellikle bayramlarda büyükçe alınan etler, kuşbaşıya özenle doğranmalı; ne çok iri ne de çok küçük olmalıdır. Yağ oranı dengeli etler, hem lezzeti hem de yumuşaklığı artırır. Çok yağlı etler kavurmanın tadını bozarken, yağsız olanlar ise sert pişebilir.

Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...

MARİNE İLE LEZZET KATMAK

Bayram yemeklerinin özel olması için etin marine edilmesi önemlidir. Tuz, karabiber ve tercihe göre kekik, kimyon gibi baharatlarla hazırlanmış bir marine karışımı, etin lezzetini artırır.

Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...

Marine işlemi, en az 30 dakika olmalı, ideal olarak birkaç saat buzdolabında bekletilmelidir. Bu sayede et pişerken daha yumuşak ve aromatik olur, bayram sofranızda damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.

Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...

ISI VE YAĞ AYARINA DİKKAT

Kavurma yaparken en kritik noktalardan biri ısının doğru ayarlanmasıdır. Çok yüksek ateşte hızlıca pişirilen etler sertleşir ve lezzetini yitirir. Orta-düşük ateşte, etin kendi suyunu salıp tekrar çekmesine izin vermek gerekir.

Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...

Bu yavaş pişirme yöntemi sayesinde etin lifleri yumuşar ve lokum gibi olur. Bayramlarda genellikle tereyağı ya da iç yağı kullanılır; yağın kalitesi ve miktarı lezzeti doğrudan etkiler.

Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...

SUYUNU KAYBETMEDEN PİŞİRMEK

Bayram kavurmasının yumuşak olması için tencerenin kapağı kapatılarak pişirilmesi önemlidir. Bu, etin kendi suyunda yumuşamasını sağlar. Ara sıra karıştırmak, etlerin yapışmasını önler ve eşit pişmesini sağlar.

Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...

Etin suyunu tamamen çekmeden önce ateş kısılmalı, böylece et kuruyup sertleşmez. Bayram sofralarına layık kavurma, tam kıvamında ve nemli olur.

Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...

PİŞİRME SÜRESİ VE DİNLENDİRME ÖNEMLİ

Bayram kavurması genellikle 30-40 dakika arasında pişer. Bu süre etin büyüklüğüne ve cinsine göre değişebilir. Pişip pişmediğini anlamak için çatalla kontrol etmek yeterlidir; et kolayca parçalanıyorsa lokum kıvamına ulaşmıştır. Ocaktan aldıktan sonra 5-10 dakika dinlendirmek, etin suyunu içinde tutmasına ve lezzetinin tam anlamıyla oturmasına yardımcı olur.

Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...

BAHARATLARLA BAYRAM LEZZETİ TAMAMLANIR

Kavurmanın pişmesine yakın eklenen karabiber, kekik ve pul biber gibi baharatlar, bayram sofralarının lezzetini zenginleştirir. Ancak baharatları aşırı kullanmamak gerekir; etin doğal tadı ön planda kalmalıdır. Bayramda kavurma genellikle pilav, kuru fasulye ve taze ekmekle birlikte sunulur.

Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...

Bayram sofralarınızı şenlendirmek ve misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunmak için lokum gibi kavurma yapmak sabır ve doğru teknik ister. Kaliteli et seçimi, özenli marine, kontrollü ısı ayarı ve uygun pişirme süresi ile bayramda lezzetin zirvesine ulaşabilirsiniz. Afiyetle, sevgiyle kutlanacak bayram sofralarınızda kavurma keyfi daim olsun!

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Bir Gece Masalı
    5. Kuruluş Osman
    6. Sustalı Ceylan
    7. Can Borcu
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın