Bal gibi tatlı kavun nasıl seçilir? Lezzeti kabuğundaki bu detayda gizli!
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte en çok sevilen meyvelerden biri olan kavun, tatlı ve sulu yapısıyla sıkça tercih edilir. Kavun, aynı zamanda insan sağlığına da birçok fayda sağlayan bir meyvedir. Ancak doğru yöntemle seçilmediğinde keyif bozucu hale gelir ve hatta yanlış seçim yapmak bozulmuş bir kavun almanıza dahi sebep olabilir. Peki bu sıcak günlerde içinizi ferahlatacak bal gibi tatlı kavunu nasıl seçebilirsiniz? İşte içinizi ferahlatacak tariflerle birlikte doğru kavun seçme yöntemi…

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün kavun var... Kavun, tarihine baktığımızda sürüngen gövdeli bir bitki türüdür. Kabakgillerden bir bitki olan kavunun olgunlaşmamış hali de tüketilebilir. Olgun olmayan haline kabak denir. Metrelerce uzayabilen kavun kalın kabuklu, içi etli, sulu ve bol çekirdeklidir. Kavunun ana memleketi Orta Asya, İran ve Anadolu topraklarıdır. Türkiye'de ise Topatan, Hasanbey, Van kavunu, Altınbaş Kızılırmak, Ankara kavunu, Manisa Kırkağaç gibi kavun çeşitleri bulunmaktadır. Birçok kozmetik üründe dahi kullanılan kavun ülkemizde yaz ayları geldiğinde sıkça tüketilir.