Glutensiz dondurma tarifi: Glutensiz dondurma nasıl yapılır?

Şeker içermeyen, tamamen doğal malzemelerle hazırlanan glutensiz çilekli dondurma tarifimizi denemeye ne dersiniz? Dilerseniz malzeme listesinden çileği çıkarıp farklı meyvelerle de dondurmayı hazırlayabilirsiniz. Deneyen herkese afiyetler dileriz.
Giriş Tarihi: 08.09.2021 11:56 Güncelleme Tarihi: 07.12.2021 09:16
  • İlk olarak çilekleri temizleyin ve yıkadıktan sonra buzlukta dondurdun.
  • Yaklaşık bir buçuk saat dondurduğunuz çielkleri dolaptan çıkarın.
  • Derin ve geniş bir kabın içinde bal ve limon suyu ile bir arya getirip mikserden geçirin.
  • Kıvam akışkan hale gelince içine yoğurdu da ilave edin.
  • Malzemelerin hepsini tekrar mikserden geçirin.
  • Dondurma kalıplarına karışımı bölüştürün.
  • Dondurucuda 5 saat bekletin. Afiyet olsun...
HABERİN DEVAMI