Acı severlerin favorisi olacak! Sucuktan tek farkı...

Ramazan ayının gelmesiyle daha sık tüketilen sucuk içi, hayvanın döş ve boşluk kısmından çekilen kıymanın baharat ve sarımsakla hazırlanmasıyla yapılıyor. Kayseride yaygın şekilde tüketilen bu yiyecek acı severlerin vazgeçilmezi olacak!
Giriş Tarihi: 20.04.2022 12:45 Güncelleme Tarihi: 20.04.2022 12:45

Kayseri'nin yöresel lezzeti olan ve ramazana özel üretilen "sucuk içi" iftar ve sahur sofralarının katığı oluyor.

Kıymanın özel baharatlarla buluşturulmasıyla yapılan, sindirimi kolay karışıma sahip "sucuk içi", Kayserili ailelerin iftar sofralarında ara sıcak olarak tercih ettiği lezzetlerin başında geliyor.

"İrişkik" adıyla da anılan, büyükbaş hayvanın döş ve boşluk kısmından çekilen kıymaya bir kilogram için 2 baş sarımsak, 2 yemek kaşığı acı toz biber, 2 yemek kaşığı tatlı toz biber, 2 yemek kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı yenibahar, yarım çay bardağı su katılarak hazırlanan sucuk içi tavada kavrularak tüketiliyor.

Recep Bağlamış, AA muhabirine, Kayseri'ye has lezzet olan sucuk içinin ramazanda iftar ve sahur sofralarında sıkça tüketildiğini söyledi.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.