Acı severlerin favorisi olacak! Sucuktan tek farkı...
Kayseri'nin yöresel lezzeti olan ve ramazana özel üretilen "sucuk içi" iftar ve sahur sofralarının katığı oluyor.
Kıymanın özel baharatlarla buluşturulmasıyla yapılan, sindirimi kolay karışıma sahip "sucuk içi", Kayserili ailelerin iftar sofralarında ara sıcak olarak tercih ettiği lezzetlerin başında geliyor.
"İrişkik" adıyla da anılan, büyükbaş hayvanın döş ve boşluk kısmından çekilen kıymaya bir kilogram için 2 baş sarımsak, 2 yemek kaşığı acı toz biber, 2 yemek kaşığı tatlı toz biber, 2 yemek kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı yenibahar, yarım çay bardağı su katılarak hazırlanan sucuk içi tavada kavrularak tüketiliyor.
Recep Bağlamış, AA muhabirine, Kayseri'ye has lezzet olan sucuk içinin ramazanda iftar ve sahur sofralarında sıkça tüketildiğini söyledi.