Daha sağlıklı olabilmek adına bazı besinlerin çiğ tüketimi arttı. Çiğ haliyle tüketilen birçok besin daha fazla vitamin ve mineral takviyesi sağladığı için daha sağlıklı kabul ediliyor. Ancak uzmanlar, bazı besinlerin çiğ halde tüketiminin adeta zehir saçtığını belirtti. Çğ tüketildiği andan itibaren vücutta iltihaplanma başta olmak üzere birçok sağlık sorununu beraberinde getiren bu besinler mutlaka pişmiş olarak tüketilmeli. Peki, hangi besinlerin çiğ halleri zararlı?
Son dönemlerde besinlerin çiğ tüketimi arttı. Besinlerin vitamin değerlerinden faydalanmak isteyenler çiğ tüketmeyi tercih ediyor. Uzmanların açıklamalarına göre, bazı besinler çiğ tüketildiğinde faydalıyken bazı besinler adeta zehir saçıyor. Peki, hangi besinlerin çiğ tüketimi zararlı? İşte asla çiğ tüketilmemesi gereken besinler...