Evde taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası! Tek yapmanız gereken içerisine bir tutam...

Hepimizin mutfağında mutlaka yer bulan, hem lezzetiyle hem de faydalarıyla sofralarımızın baş tacı olan yoğurt, aslında sanıldığı kadar zor mayalanan bir ürün değil. Özellikle doğal ve katkısız beslenmenin ön planda olduğu bugünlerde, evde yoğurt yapmak yeniden popülerlik kazandı. Peki ama taş gibi kıvamlı o şahane yoğurdu nasıl elde ederiz?
Giriş Tarihi: 29.06.2025 11:27 Güncelleme Tarihi: 29.06.2025 11:27

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bu pazar, hemen hemen hepimizin evlerimizde mayaladığı yoğurtlara farklı bir bakış açısı getirmeyi hedefliyorum. 'Evde mayalanan yoğurtlardan neler yapılabilir?' diye düşündüm. Mayaladığım yoğurtlar, bence çok leziz oldu ve birini bal ile diğerini pudra şekeri ile yerim diyerek hayallere kapıldım. Ezdiğim meyvelerle karıştırıp meyveli yoğurt olarak tüketmemin yanında geri kalanları, bez bir torbadan suyunu süzdürüp süzme yoğurt olarak değerlendirdim. Her şeyin sağlıklısına ve doğalına yöneldiğimiz bugünlerde evde yoğurt yapmanın ne kadar basit olduğunu göstermek istedim.

HABERİN DEVAMI