Gece gelen açlık krizine tatlı çözüm! Unsuz şekersiz lezzetli kurabiye

FINDIKLI KURABİYE
MALZEMELER
2 çay bardağı fındık
1 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
1 yemek kaşığı çekirdeksiz siyah kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı yulaf ezmesi
2 adet muz
1 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
YAPILIŞI: Bir tavaya, badem, fındık, yulaf ezmesi ve ay çekirdeği içini ekleyip 10 dakika boyunca ara ara karıştırarak malzemeleri kavurun. Ardından üzüm ve tarçını ekleyerek ocağın altını kapatın. Geniş bir kapta muzları çatalla ezin. Üzerine kavrulan malzemeleri ve fıstık ezmesini ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kurabiye harcından birer yemek kaşığı dolusu alın ve tepsiye pay edin. Üzerlerini hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirin.
PEKMEZLİ KURABİYE
MALZEMELER
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 yemek kaşığı keçiboynuzu kreması
4 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı bal
1.5 su bardağı yulaf unu (veya başka bir un)
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı karbonat
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI: Yumurta sarısı, keçiboynuzu kreması, pekmez, bal, tereyağı ve vanilyayı çırpın. Eleyerek unu, kakaoyu, karbonatı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Hamuru kaşık yardımıyla streç filme aktarıp sarın. Buzlukta 30 dakika bekletin. Kaşıkla hamurdan parçalar alıp, hafif ıslak elinizle top şekli verin. 180 derecede (alt üst ayarda) 15 dakika pişirin.
MUZLU YULAFLI KURABİYE
MALZEMELER
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 muz
1 adet yumurta akı
Yarım çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı kuru üzüm
4 hurma
1 adet kuru incir
1 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI: Yumurtanın akını biraz çırpıp kıvam almasını sağladıktan sonra içine 1 orta boy muzu koyup eziyoruz. Ardından yulaf ve diğer malzemeleri ekliyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıp elimize yapışmadan şekil verebileceğimiz kıvama gelince yağlı kağıdın üzerine koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.