Prof. Dr. Nevin Şanlıer: "Tüm faydalarını alabilmek için etin yanında mutlaka tüketin!"

Kurban Bayramı'ndaki et tüketimi, halk sağlığı noktasında büyük önem taşıyor. Bu noktada dikkat edebilmek için mutlaka uzman tavsiyelerine uyulmalı. Bu sayede kolesterol, şeker gibi hastalıkların tetiklenmesini önlemenin yanı sıra tüm bayram boyunca tüm lezzetlerden de yararlanabilirsiniz. İşte Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevin Şanlıer'den önemli açıklama...
Giriş Tarihi: 06.07.2022 11:34 Güncelleme Tarihi: 06.07.2022 11:34

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevin Şanlıer, "Doymuş yağlar ve kolesterol sebebiyle aşırı et ve sakatat tüketiminden kaçınmak gerekir" dedi.


Prof. Dr. Şanlıer, yapılan araştırmalara göre kırmızı et tüketiminin Avrupa ülkelerinde kişi başına yıllık ortalama 60-100 kilogram iken, Türkiye'de ise kişi başına yıllık ortalama sığır eti ve dana eti tüketiminin 11,07 kilogram, kanatlı hayvan eti tüketiminin 21,89 kilogram ve koyun eti tüketiminin 4,15 kilogram olarak belirlendiğine dikkat çekti.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.