Sakın zeytinyağı ile yemek yapmayın! Verdiği zarara inanamayacaksınız: Zeytinyağını ısıttığınız anda…

Zeytinyağının ne kadar sağlıklı bir yağ çeşidi olduğu, sıklıkla gündeme gelen ve beslenme ile ilgili ipuçlarının arasında en çok öne çıkan konulardan biri. Fakat buradaki temel nokta; zeytinyağının nasıl tüketildiği ile ilişkili olarak öne çıkıyor. Son dönemlerde yapılan açıklamalardan sonra uzmanlar, yemekleri zeytinyağı ile yapmanın zararlarına değinerek doğru bildiğimiz bir yanlışa vurgu yapıyorlar.
Giriş Tarihi: 25.04.2022 14:48 Güncelleme Tarihi: 25.04.2022 16:04

Express'te bulunan bir haber, uzmanların zeytinyağının çok düşük bir yanma noktasına sahip olduğu olduğu için kahverengimsi bir tabakaya neden olarak yemek ile tava arasında bir bariyere neden olduğuna değindi.

Fransız Le Creuset adlı mutfak eşyaları şirketi, yapışmaz wok tava şikayetlerinin gelmesi üzerine müşterilerine pişirme aşamasında zeytinyağı kullanmaktan kaçınmaları gerektiğini kolza yağı, hindistan cevizi yağı ve ayçiçek yağının daha yüksek yanma noktasına sahip olması nedeniyle bu yağ türlerini kullanmaları gerektiği konusunda uyardı.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.