Dikkat! Bebeklerde zeka geriliği sebebi: Hamileyken tüketmezseniz...

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahin, Dünya Tuza Dikkat Haftası’na özel açıklamalarda bulundu.
Giriş Tarihi: 29.05.2024 14:33 Güncelleme Tarihi: 29.05.2024 14:33

Sodyum düzeyinde düşüklük veya artışın ciddi hastalıklara yol açabileceğini belirten Şahin, "Türkiye'de tuz tüketimi günlük ihtiyaçtan fazla. Rafine hazır gıdalarda ve tat amaçlı kullanılan yemeklerde çok miktarda tuz bulunuyor. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü sağlıklı bir yetişkinin metabolik işlevlerini sürdürebilmesi için yaklaşık 5 gram tuz tüketmesini öneriyor."

HABERİN DEVAMI