Ekmek ve zeytin mi? İşte zeytinli ekmek tarifi
YAPILIŞI
- Margarini derin bir kaba alın.
- Yoğurt, sıvıyağ, tozşeker, mahlep ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Kabartma tozu ekleyip harmanlayın.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek un ilave edin ve yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve simit şekli verin.
- Simitleri yumurta akına bulayın. Daha sonra yarısının üzerine susam, yarısını üzerine çörekotu serpin.
- Simitleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırında 10 dakika bekletip, ılındıktan sonra servis yapın.

