5 çayı için tatlılar
LAVANTALI MUHALLEBİ
Malzemeler
Muhallebi için:
- 500 gr süt
- 35 gr pirinç unu
- 30 gr lavanta
- 1 adet limonun kabuğu
- 100 gr toz şeker
- 200 gr krema
- Böğürtlen sosu için:
- 100 gr böğürtlen
- 8 gr mısır nişastası
- 20 gr toz şeker
- 10 gr limon suyu
- 200 gram su
Hazırlanışı: Lavanta tohumu ve limon kabuğunu temiz bir bezin içerisine alıp sarın ki pişerken muhallebiye sadece lezzeti geçsin tohumlar geçmesin. Diğer tarafta bir tencere içerisine 125 gr sütü, nişasta ve şekeri ilave edip ateşe koymadan önce bir çırpın. Şeker ve nişastanın sütün içerisinde açıldığını gördüğümüz zaman kalan sütü de ekleyin. Ardından da kremayı ilave edin. Muhallebiyi ocağa alın altını kısık ateşte açın ve yavaş yavaş pişsin. Sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin. Sos tavasının içerisine böğürtlenleri, limon suyunu, su, ve suda açılmış nişastayı ekleyin. Ocağa alıp altını iyice açın kaynadığını gördükten sonra altını kısıp bir beş dakika kadar daha kısık ateşte kaynatın. Kıvama gelen muhallebiyi ocaktan alıp içerisinde ki beze sarılı lavantayı da içerisinden çıkarın ve muhallebiyi kaselere dökün üzerine de hazırlamış olduğunuz böğürtlen sosunu döküp servis edin. Afiyet olsun.