Acısı fazla kaçan yemek nasıl kurtarılır? Bu yöntem sayesinde yemek çöp olmaktan kurtuluyor

Acı yemekler mutfağın vazgeçilmezi. Pek çok insanın severek tükettiği acılı yemeklerde kullanılan baharat oranı tüm lezzet dengesini belirliyor. Peki yaptığınız yemeğe yanlışlıkla fazla acı koyduğunuzda ne yapabilirsiniz? Aşağıda sırayalacağımız yöntemler sayesinde yemeklerinizdeki acı tadını azaltabilir ve damak zevkinize göre tüketebilirsiniz.
Giriş Tarihi: 24.03.2022 13:32 Güncelleme Tarihi: 24.03.2022 13:33

Yemeklere koyduğumuz pul biber gibi acı baharatlar içeriğinde bulunan kapsaisin maddesi sayesinde acı tadı veriyor. Az miktarlarda kullanıldığında hem yemeklere lezzet veren hem de sağlıklı olan acı, fazla kullanıldığında mide için zararlı olabilir ve hatta yemeği yenmeyecek duruma getirebilir.

Bir yemek sulu olduğunda içine pirinç atılıyor, tuzlu olduğunda ise patates kullanılıyor. Peki acı olduğunda ne yapmak gerekiyor? Özenle hazırladığınız yemeğinize yanlışlıkla fazla acı baharat kattığınızı düşünüyorsanız sıralayacağımız ürünler sayesinde yemeğinizi çöp olmaktan kurtalabilirsiniz.

YEMEĞİN ACILIĞINI ALAN SEÇENEKLER

  • Sıvı yağ
  • Sıcak su
  • Bal
  • Pirinç
  • Patates
  • Limon suyu
  • Sıvı krema
  • Havuç

Yaptığınız yemeği her evde kolayca bulunabilecek ürünlerle fazla acı olmaktan kurtarabilirsiniz. Farklı yemekler için farklı ürünler seçmek daha mantıklı olabilir çünkü yaptığınız her yemeğe aynı ürünlerin tadı yakışmayabilir.

HABERİN DEVAMI