Ani gelen misafirler için tarifler! Hem pratik hem de lezzetli...

Yoğun bir günün devamında akşama gelecek misafirler için ne pişirsem diye düşünüyorsanız bu tarifler tam size göre. Hem pratik hem de lezzetli olan bu 3 tarif ile ihtiyacınız olan hem tatlı hem de tuzluları kısa sürede hazırlayabileceksiniz.
Giriş Tarihi: 09.01.2024 10:49 Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 10:49

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, yapımı son derece pratik ve bir o kadar da lezzetli üç tarif hazırladım. Ani gelen misafirler için bire bir olan bu menüyü denemenizi öneririm. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.


KIRMIZI PATATES PÜRESİ
MALZEMELER

  • 3-4 orta boy patates
  • Kaynaması için su
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Pul biber

YAPILIŞI: Patatesleri haşlıyoruz ve eziyoruz. Yağ ve salçayı kavuruyoruz. Üzerine ezilmiş patatesleri ekleyip baharatları ilave ediyoruz. İyice karıştırarak özleşmesini sağlıyoruz.


ÇİKOLATALI ÇITIR
MALZEMELER

  • 3 adet baklavalık yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kahvaltılık çikolata

YAPILIŞI: Üç adet baklava yufkasının ortasına eritilmiş tereyağı sürüp üst üste seriyoruz. Yufkanın ortasına kahvaltılık çikolata sürüp, kenarlarını karşılıklı kare olacak şekilde kapatıyoruz. Yufkaları tavaya alıp arkalı önlü pişiriyoruz, üzerine tereyağı sürüyoruz. İsteğe bağlı olarak fıstık ya da ceviz ile süsleyip servis ediyoruz.


SEBZELİ KÖFTE
MALZEMELER

KÖFTE İÇİN:

  • 1/2 kg. köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 2 dilim bayat ekmek
  • Tuz, karabiber, kimyon, köfte baharatı
SEBZELER İÇİN:
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 küçük boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 2 komposto kasesi bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 adet kuru domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI: Köfte malzemesini yoğurup misket büyüklüğünde köfte hazırlıyoruz. Patatesleri ve havuçları doğrayıp küp küp keserek yağda kızartıyoruz. Ardından köfteleri kızartıyoruz. Bir tencereye yağı koyup, soğanı kavuruyoruz, salçayı da ekleyip biraz çevirdikten sonra havuçları, patatesleri, köfteleri, kuru domatesleri, bezelyeyi ve baharatları da ilave ediyoruz. Göz kararı suyunu da ekleyip 10 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Arzu ederseniz en son fırınlayabilirsiniz.
HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.