Bu iftar sofrasını kaçırmayın! Mafiş tatlısını yiyen bir daha unutamıyor...

İftarda farklı tatlar keşfetmeye ne dersiniz? Doğu Anadolu’nun saklı kalmış mutfak hazinelerinden biri olan Ardahan’ın en özel lezzetleri sofranıza geliyor! Nar gibi kızaran kaz eti, iç pilavın nefis aroması, çıtır mafiş tatlısı ve sıcacık helle aşı çorbasıyla unutulmaz bir iftar sofrasına hazır olun. Bu benzersiz tatları kaçırmayın, tariflerimizle mutfağınıza taşının!
Giriş Tarihi: 28.03.2025 09:22 Güncelleme Tarihi: 28.03.2025 09:22

İdilika'nın Mutfağı'nda bu iftarda Ardahan sofrasına konuk oluyoruz. Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde bulunan ve Karadeniz Bölgesi ile sınır olan Ardahan, bulunduğu coğrafi şartlar itibarıyla zengin bir mutfak kültürüne sahiptir... Bakalım bizleri ne lezzetler bekliyor...


MAFİŞ
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım yaş maya
Tuz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI: Malzemeleri yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 1.5-2 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan istediğiniz boyutta bezeler yapın. Her bezeyi yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz boyda hamuru kesin. Kızdırdığınız yağ havuzunda mafişlerinizi arkalı önlü kızartın.

HABERİN DEVAMI