Doğal ve katkısız seçenek: Sade yağ! En lezzetli yemeklerin şahı...

Sade yağ, binlerce yıllık geçmişi olan ve özellikle Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bir besindir. Yüksek süt yağı içeriği ve sağlık açısından pek çok faydası bulunan bu yağ, sindirim sistemini destekler, pişirme sırasında serbest radikaller oluşturmaz ve kilo kontrolüne katkı sağlar. Doğallığı ve lezzetiyle sofralarda vazgeçilmez bir tercih haline gelmiştir. İşte sade yağ hakkında bilmeniz gereken her şey...
Giriş Tarihi: 11.02.2024 12:02 Güncelleme Tarihi: 11.02.2024 12:02

Yabancı dillerde 'ghee' olarak da bilinen sade yağ, Osmanlı'da 'revgan-i sade' şeklinde anılırdı. Türkçe'de ise saf yağ veya sade yağ olarak kendine yer buluyor. Sade yağ tuzsuz tereyağından, su ve yağsız kuru maddeleri uzaklaştırılarak elde ediliyor. Sonunda ise yüzde 99 oranında süt yağı barındıran sade yağ ortaya çıkıyor.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.