Kumru'yu daha önce hiç böyle denemediniz! Tüm tarifi değiştiren o sır bakın neymiş...
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, memleketim Çeşme'den sesleniyorum size. Çeşme denilince hemen akla çocukluğumun nefis lezzeti kumru geliyor. Kumru, Çeşme'nin sembol mutfak tatlarından tabii ki sadece biri. Gerçek kumru ekmeğinin hamuru nohut mayası ile hazırlanıyor ve şekli verildikten sonra ilk önce pekmezli suya, ardından da susama batırılıyor. Ben de ona çok yakın olan bir reçete hazırladım sizler için. Bilenler bilir; İzmirliler çekirdeğe çiğdem, domatese domat, mısıra darı der. İzmirlilerin gastronomi şifrelerini çözebilmek için bir müddet onlarla yaşamınız yeterli. Biz İzmirliler kumru sandviçi bazen yengen, bazen de çift sayazlı yeriz. Krem peyniri ya da tulum peynirini ızgarada kızartınca olur size sayaz. Sayazlı kumrunun da tadına doyum olmaz. Bakalım yengen nasıl oluyormuş? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile..

