Turşu, kış mevsiminin vazgeçilmez besinlerinden biri. Ayrıca fermente olması sayesinde ortaya çıkan probiyotikler sayesinde eşsiz bir beslenme planı oluşturmayı sağlıyor. Bağışıklık sistemini korurken aynı zamanda lezzeti ile de her yaştan kişinin damak tadına uyan turşular, yapımı kolay gibi düşünülse de aslında püf noktalarını kaçırdığınızda istediğiniz lezzetten uzaklaşmaya neden oluyor. Özellikle yumuşayan turşular, tercih edilmeyen bir dokuya sahip oluyor. Bu nedenle turşu yapımı sırasında dikkat edebileceğiniz birkaç detay sayesinde her daim en lezzetli turşuya ulaşabilirsiniz.
Hemen her evde dönemsel olarak yapılan turşular, herkes için belli püf noktaları içerse de aslında bazı yöntemler işe yaramayan sonuçlarla karşılaşmaya neden olabiliyor. Özellikle yumuşak bir turşu karşı karşıya kalma veya üzeri bulanan su gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. İşte bu sorunları ortadan kaldırmanın birkaç püf noktası bulunuyor. İşte o ipuçları...