1 Kilo İrmikten Kaç Kişilik Helva Çıkar? 1 Kilo İrmiğe Ne Kadar Şeker Gider?

Bu tarifi ilk kez yapacakların 1 kilo irmikten kaç kişilik helva çıkar diye sorması oldukça normaldir. Osmanlı mutfağının en lezzetli tatlılarından biri olan irmik helvası, yüzyıllardır Anadolu topraklarında keyifle yenir. İçine çam fıstığı, fındık ve ceviz gibi kuruyemişler konulduğu için besin değeri ve kalorisi yüksektir. Yapmadan önce 1 kilo irmiğe ne kadar şeker gider kesinlikle öğrenilmelidir.
Giriş Tarihi: 14.08.2023 10:07 Güncelleme Tarihi: 14.08.2023 10:07

Bir grup kişiye hazırlanıyor ise 1 kilo irmikten kaç kişilik helva çıkar önceden araştırmakta fayda vardır. Sadece irmik, şeker ve yağ ile çok kısa sürede bu lezzetli helvayı hazırlamak mümkündür. Yapımı sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kavurma işlemidir. Dibini tutturmadan ve yakmadan kavurmak için sürekli karıştırmak gerekir. Diğer husus ise malzemelerin ölçüsüdür. Bu nedenle, 1 kilo irmiğe ne kadar şeker gider diye sormak gerekir.

1 Kilo İrmikten Kaç Kişilik Helva Çıkar?

İrmik helvası, Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşmayı başaran bir lezzettir. Yapımı için sadece birkaç malzemeye ihtiyaç duyulması ve kısa sürede hazır hale gelmesi, sıklıkla tercih edilmesinin başlıca nedenleridir. Çay saatlerinde veya akşam yemeğinden hemen sonra tatlı olarak tüketilebilir. Halihazırda düzenli olarak bu tatlıyı yapanlar, ölçüler hakkında bilgi sahibi olsa da ilk defa deneyeceklerin bu konuda zorluk yaşaması muhtemeldir. Bundan dolayı, 1 kilo irmiğin kaç kişilik olduğu ve ne kadar şeker istediği merak edilir. Ortalama olarak 1 kilo irmikten, 25-30 kişiye yetecek kadar helva çıkar. Bu oranın, porsiyonların büyüklüğüne göre değişebileceği unutulmamalıdır. Ek olarak, 1 kilo irmik için ortalama 3-3,5 su bardağı yeterli olacaktır.

İrmik Helvası İçin Malzemeler Nelerdir?

Süt ve suyla yapılabildiğinden dolayı oldukça düşük maliyetli olan irmik helvası, hemen herkesin evinde rahatlıkla pişirilebilecek bir tatlıdır. Çünkü kullanılan malzemeler, düşük maliyetli ve kolay ulaşılabilirdir. Aniden gelen misafirlere veya tatlı krizlerine karşı bir çözüm olan bu tarifi hazırlaması oldukça kolaydır. Bunun için ilk önce aşağıdaki malzemeler temin edilmelidir.

1 kg irmik

250 gr tereyağı

1 su bardağı sıvı yağ

3-3,5 su bardağı toz şeker

50 gr çam fıstığı (isteğe bağlı olarak tuzsuz fıstık, fındık veya ceviz de eklenebilir)

2 litre su

1.Helva yapımına ilk olarak şerbetten başlanmalıdır. Bunun için 2 litre su ile şeker bir tencerede kaynatılmalıdır.

2.Farklı bir tencerede ise tereyağı ve sıvı yağ ile birlikte fıstıklar kavrulmalıdır.

3.Fıstıkların rengi değişmeye başladıktan sonra irmik eklenmeli ve ortalama 45 dakika boyunca kavrulmalıdır. İrmiğin ve fıstıkların yanmaması için sürekli karıştırılmalıdır.

4.İrmik kavrulduktan ve rengi koyulaştıktan sonra yavaş yavaş şerbet eklenmeli ve iyice çekmesi için karıştırmaya devam edilmelidir.

5.Şerbetini çektikten sonra 1 saat dinlenmeye bırakılmalı ve öyle servis edilmelidir.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.