Bacaklarda Ödem Nasıl Giderilir? Bilekteki ve Ayaktaki Ödem Nasıl Atılır?
Yaygın görülen bir sağlık sorunu olduğundan dolayı bacaklarda ödem nasıl giderilir diye araştıranlar bulunur. Ödem, şişlik, ağırlık artışı, bacaklarda terleme, nabızda artış ve kan basıncının yükselmesi gibi semptomlar ile birlikte ortaya çıkar. İlk etapta ayakların biraz yukarı kaldırılması, oturma pozisyonun değiştirilmesi ve hareket edilmesi faydalıdır. Kalıcı çözüm arayanlar, ayaktaki ödem nasıl atılır ve neyle giderilir araştırmalıdır.
Bacaklarda Ödem Nasıl Giderilir?
Ödem, en çok bacaklarda ve ayaklarda görülen bir sağlık problemidir. Başka bir hastalığın belirtisi olabileceği gibi saatler boyunca ayakta durmaktan veya oturmaktan kaynaklı da olabilir. Ödemi anlamak son derece kolaydır. Oluştuğu bölgede şişlik, deride gerginleşme, ciltte parlama, ayaklar ile bacaklarda ağırlık hissi, yüksek kan basıncı ve nabızda yükselme görülür. Kısa süreli bir çözüm bulmak isteyenlerin, bacaklarını yukarıya kaldırarak bir süre bu şekilde beklemesi, ayakta durmaya ya da oturmaya son vermesi ve bir müddet devamlı hareket etmesi gerekir. Uzun vadede ise aşağıdakilerin yapılması olumlu sonuç almayı sağlar.
1.Düzenli olarak spor ve egzersiz yapmak
2.Aşırı tuz ile karbonhidrat tüketiminden uzak durmak ve dengeli beslenmeye dikkat etmek
3.Günlük ideal sıvı tüketimini ihmal etmemek
4.Uzun süre hareketsiz kalmamaya özen göstermek
5.Ara sıra bacaklara masaj yapmak ve bandajlamak
Ödem Nasıl Tedavi Edilir?
Tüm bunlara rağmen ödem şikayeti devam ediyor ise o zaman bir uzman doktora gitmekte fayda vardır. Böylece nedeni saptanabilir ve uygun tedavi yöntemi uygulanabilir. Dokularda biriken sıvıyı vücuttan atmak için en iyi yol, idrar söktürücüdür. Bu yüzden, hekimlerin ödemi yok etmek için verdiği ilaçlar diüretiktir. Bacaklarda ve ayaklarda oluşan ödem, menstrüasyon dönemine, hamileliğe, sıcak havalara ve bazı ilaçlara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ayrıca akciğer hastalıkları, kalp yetmezliği, yetersiz beslenme, böbrek yetmezliği, tiroit problemleri, siroz, obezite ve yanık gibi nedenlerden dolayı da oluşabilir. Bu nedenle, kısa sürede kendiliğinden geçebildiği gibi müdahale gerektirecek kadar uzun da sürebilir.