Bir çay ve bir meyve! Bu ikili Alzheimer'ı uzak tutuyor, beyni tamamen yeniliyor

Yapılan son çalışmalardan biri, yeşil çayın bunamayı büyük oranda önleyebileceğini gösterdi. Bir laboratuvar çalışmasında, kateşin adı verilen bitkisel içecek bulunan kimyasallar, Alzheimer’ın en büyük sebebi olan plakları azalttığını tespit etti.
Giriş Tarihi: 03.11.2022 09:23 Güncelleme Tarihi: 03.11.2022 09:23

Yaban mersini, üzüm gibi meyvelerde bulunan bileşik resveratrol de insan beyin hücreleri üzerinde benzer bir etkiye sahipti. Kateşinler ve resveratrol, plak temizleme yeteneğini artıran anti-inflamatuar özellikler barındırıyor.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.