Bu turşuyu tüketenlerde kanser riski yüzde 72 azalıyor! En faydalı turşu çeşidi...

Turşu; sağlığa oldukça yararlı yiyeceklerden biri oluyor. Her yemeğin yanına yakışan bu lezzet, kanser riskini azaltıyor, kalbi güçlendiriyor, bağışıklığı düzenliyor. Fakat evde yapılan turşu ayrı lezzetli ve sağlıklı oluyor. Peki turşunun bilmediğiniz diğer faydalarını öğrenmek ister misiniz? İşte Uzman Doktor Aytaç Karadağ, konuya dair önemli detaylar verdi...
Giriş Tarihi: 29.09.2022 10:51 Güncelleme Tarihi: 29.09.2022 10:56

Pazarlarda, marketlerde turşuluklukları sıkça görmeye başladığımız bu günlerde turşunun sayılamyacak kadar çok bilimsel faydalarından 21 tanesini hemen yanlarında yer alan çalışma numaralarıyla derledim. Kökeni 5000 yıl önce komşusu bulunduğumuz Mezopotamya'dan mutfağımıza kadar gelen içi şifa dolu sandık misali turşunun en faydalısı şüphesiz ki hakkında en çok çalışma yapılan lahana turşusudur. Daha sonra ise pancar turşusu gelir.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.