Her yediğinizde baş ağrısı yaşıyorsanız dikkat! Sebebi bu hastalık...

Gluten, buğday, arpa ve çavdarda bulunan bir proteindir. Gluten hassasiyeti veya gluten intoleransı ise çölyak dışı gluten duyarlılığı olarak tanımlanmaktadır. Diyetisyen Pınar Demirkaya konu hakkında bilgiler verdi.
Giriş Tarihi: 31.08.2022 09:25 Güncelleme Tarihi: 31.08.2022 09:25

Gluten hassasiyeti olan kişilerin tanıları çölyak hastalığı kriterlerine uymaz fakat bireyler glutenin diyetten çıkarılması ile semptomlarına yanıt bulur. Çoğunlukla 30-50 yaş aralığında ve kadınlarda görülmektedir.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.