İspatlandı! Tek lokması bile kanser yapıyor...

Yeni yapılan araştırmalar, beslenme sisteminin bağırsaklardaki oluşturduğu etkinin “kolorektal kanser” riskini de artırdığını tespit etti. Fareler üzerinde yapılan çalışma, özellikle belirli bir besin grubunun bağırsak bakterilerinde ve safra asidi olarak da bilinen sindirim moleküllerinde değişime neden olduğunu gösterdi. İşte hepimizin sofralarında olan, fakat tüketmememiz gereken o besin…
Giriş Tarihi: 25.08.2023 10:11 Güncelleme Tarihi: 25.08.2023 10:24

Uzmanlar, sağlıklı beslenme uygulamalarını benimseyerek ve yağ içeriği yüksek gıdaları sınırlandırarak kolorektal kanser riskinizi azaltabileceğinizi söylüyor. Obezite, özellikle kolorektal kanser için bilinen bir risk faktörü. Aynı zamanda yapılan yeni araştırmalar, yağ oranı yüksek bir beslenme sisteminin sindirim sisteminde iltihaplanmayı artırdığını, bu durumun da kolorektal kanseri riskinde de yükselişe neden olduğunu gösteriyor.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.