Kurban Bayramı'nda dikkat! Bu şekilde yenilen etler sağlık problemlerine yol açıyor...

Kurban Bayramı'nda etin kesildikten sonra doğru hazırlanması, saklanması ve tüketilmesi için çeşitli bilgiler veren Uzman Diyetisyen Nafikar Başkan, bayram sürecinde tatlı tüketiminin de sınırlandırılması gerektiğine dikkat çekti. Etin kesildikten sonra sertliğinin gitmesi için en az 12 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan, aksi halde hazımsızlık gibi sorunlar neden olabileceğini belirtti.
Giriş Tarihi: 24.06.2023 16:10 Güncelleme Tarihi: 24.06.2023 16:10

Uzman Diyetisyen Nafikar Başkan, bayramların, tüm aile bireylerini bir araya getiren, lezzetli sofraların etrafında sevgi ve mutluluğun paylaşıldığı günler olduğunu söyledi. Uzm. Dyt. Başkan, Et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı'nda etin pişirilme şeklinin, saklanma şartlarının ve tüketim miktarının sağlık açısından önem taşıdığını vurguladı. Uzm. Dyt. Başkan, et tüketimi, etin pişirme şekli ve saklama şartları konusunda açıklamalarda bulundu.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.