Uzmandan bayramda beslenme uyarısı
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, bayramların ailelerin bir araya geldiği, tatlıların hazırlandığı ve büyük sofraların kurulduğu özel günler olduğunu belirterek "Bununla birlikte toplum sağlığı açısından Kurban Bayramı'nda hijyen ve sağlık koşullarına gereken önemin gösterilmesi son derece önemlidir. Et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı'nda özellikle obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet (şeker hastalığı) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Kurban bayramı dini kuralların yerine getirilmesinin yanı sıra sofraların temel besin maddesini oluşturan etin uzun bir dönem tüketilecek olması anlamı geliyor. Bu nedenle alınması gereken önlemler herkes için geçerli olduğu unutulmamalıdır. Kurban bayramında da; sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına her zaman ki gibi özen gösterilmesi gerekir" ifadelerinde bulundu.