Vücuttaki iltihabı “kaynayan bir aleve" dönüştürüyor! Hepimiz yiyoruz…
İltihaplanmanın püf noktası ile ilgili olarak Robin Foroutan, iltihabın dağılmadığında, "kaynayan bir alev" haline geldiğini belirtti. Kontrolsüz bir şekilde devam eden iltihaplanma; sürekli yorgunluk, sağlıklı dokularda hasar, astım, tip 2 diyabet, bağışıklık rahatsızlıkları ve kanser gibi hastalıkların riskini artmasına neden olabilir.
İltihaplanma seviyesini düşürmek için mutlaka beslenme sistemine dikkat etmeniz gerekiyor. Uzman Diyetisyen Ginger Hultin; kronik iltihaplanmayı, kısmen belirli gıdaların aşırı miktarda kronik tüketiminden kaynaklandığını, mükemmel bir şekilde yemek zorunda olmadığını dile getiriyor. Bir tane çikolata yemek, iltihaplanmaya sebep olmasa da genel düzen ve beslenme kalitesini bozabilecek düzeyde sürekli kötü beslenme, kronik hale hale getirebilir. İşte iltihaplanmayı tetikleyen o besinler…