Yeşil mercimeğin suyunu sakın dökmeyin! Faydasına inanamayacaksınız…

Mercimek, Anadolu’da en çok kullanılan besinlerden biri olarak hiçbir mutfaktan eksik olmuyor. Fakat pişirme esnasında genellikle sevilmemesi, renk değiştirmesi gibi sebeplerle yeşil mercimeğin suyu, ön bir haşlama aşamasından sonra dökülüyor. Peki gerçekten bu gerekli mi?
Giriş Tarihi: 16.05.2022 08:24 Güncelleme Tarihi: 16.05.2022 08:24

Mercimek çorbalarda, köftelerde ve pilavda sıklıkla kullanılan, doyurucu ve lezzetli bir besin olmasının yanı sıra aynı zamanda yoğun bitkisel protein içeriği ile birlikte her yaştan kişi için en besleyici gıdaların arasında yer alıyor. Bu nedenle haftalık beslenme rutininize eklemeniz gerektiğine dair uzmanların önerisi öne çıkıyor. Ayrıca mercimeğin kendisi kadar, suyu da oldukça faydalı.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.