Yumurta ister çırpılmış, haşlamış veya hatta kızarmış olsun, bol miktarda çeşitli besinler içermektedir. İyi bir protein kaynağı oldukları için sayısız sağlık yararı sağladıkları gibi iltihaplanma, kemik sağlığı ve beyin sağlığını iyileştirmede oldukça etkilidir. Bu nedenle yumurta kahvaltıda, spordan sonra ve hatta gün içinde atıştırmalık olarak tüketilebilir. Yumurtanın sağlıklı olduğu inkar edilemez bir gerçek olsa da neyle birlikte yendiği büyük önem taşımaktadır. Yumurta yanlış gıdalarla birleştirildiğinde sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
Konu beslenme olduğunda yumurtalar oldukça önemli bir yere sahiptir. Sağladıkları yüksek proteinin yanında başta B vitamini olmak üzere birçok yararlı vitamin ve mineral içerirler. Ancak sodyum içeren gıdalarla tüketilmesi yararlarını gölgede bırakabilir.